Építés

Új cserépkályha építése

A kályhához szükséges egyéb építési anyagok beszerzését és fuvarozását a munka helyszínére én elvégzem, ahogy az ajánlatomban ezt vállalom is. A csempe fuvarozását is vállalom, mert egyébként az plusz költség lenne a csempegyártó részéről. A kályhához szükséges kályhaajtót közvetlenül a gyártótól szoktuk megrendelni, mert így nincs viszonteladói jutalék sem. A kályhaépítés elején   az előzetesen megbeszélt és szabaddá tett munkaterületet papírozzuk, fóliázzuk, illetve a helyiségben maradt bútorokat is ezzel a módszerrel védjük.

A cserépkályha építésének munkaidejét többéves gyakorlat alapján nagyjából meg tudom határozni +/- 1 nap eltéréssel. Például: ha egy 5-6 napos munkaidőt vállalunk, amely 1 munkahétnek felel meg (mert vasárnap nem szoktunk dolgozni), és ha úgy érzékelem, hogy csúszás várható, a napi munkaidőt szoktam növelni a cél érdekében, ilyenkor este 7-8-ig is eltart a munkavégzés, ha a kedves megrendelőt nem zavarjuk. A kályhát letisztítva, kifugázva tekintjük elkészültnek (hallottunk olyan esetekről, hogy a kályha elkészülte után a tulajdonosnak kellett letisztogatnia és fugáznia a kályhát). A munkaterületet (szobát) megszabadítjuk a papír- és fóliatakarástól, és a lehetőségeinkhez képest magunk után összetakarítunk. A munka során keletkezett sittet/törmeléket mindegy szálig elszállítjuk. A munka végeztével a helyszínen szoktunk elszámolni, miután teljes körű használati utasítással látjuk el a kedves újdonsült kályhatulajdonost.

 

Milyen szempontok alapján válasszuk ki a kályha formáját?

Ki ne kötné össze a fejében egy cserépkályha/kandalló képét egy meghitt, hangulatos otthonnal, egy jó könyvvel, finom téli illatokkal? Nagyon fontos szempont a színek és formák kavalkádja között, hogy a házunk milyen stílusban épült. Egy mediterrán stílusban épült házba semmiképpen nem javasolt egy szecessziós kályhát építtetni. Fontos, hogy milyen a belső berendezés, és milyen színek dominálnak a belső térben. Egy letisztult stílusú házhoz ajánlatos egyszínű cserépkályhát választani. A formája tekintetében is az egyenesebb forma a kézenfekvő. Ha sokféle szín megtalálható a nappalinkban, akkor bátrabbak lehetünk a színválasztás tekintetében. Itt sokkal inkább használhatók a dominánsabb színek. Például egy világos csempe, és hozzá egy sötét párkány (fehér csempe+bordó párkány) nagyon jól mutat együtt. A lényeg, hogy otthonunkhoz és egyéniségünkhöz illő egyedi berendezést válasszunk, hiszen ez tükrözi a személyiségünket!

Amennyiben cserépkályhát szeretne építtetni Budapesten vagy környező településein, sőt az ország egész területén; és ehhez ajánlatot szeretne kérni, vagy szaktanácsra van szüksége, írjon.

Vegye fel velem a kapcsolatot.

A kályhacsempe színválasztékot megtekintheti itt.

 

 

Comments are closed